Omniversum
Terracotta leger China the rise of an empire

China: Lezing en film

Omniversum en de Volksuniversiteit Den Haag bieden een interessante combinatie van lezing en film. Op donderdag 9 november 2017 bent u van harte welkom bij de lezing van Diana de Wild over de boeiende geschiedenis van China. Zij zal daarin dieper ingaan op de nog altijd unieke vondst van het Terracotta leger in Xian en de geschiedenis daaromheen.

Over de film 

Ruim 2000 jaar bleef de geschiedenis van China verborgen onder een dikke laag aarde. Tijdens het graven van een put stuitten enkele boeren op een van de grootste archeologische ontdekkingen ooit: het terracottaleger en het graf van de eerste keizer van China. Deze indrukwekkende vondst is een unieke tijdscapsule die een nieuw perspectief biedt op de verhalen over het oude China, de eerste keizer, en de opmars naar het China dat we vandaag de dag kennen.Het is voor het eerst dat er een grootbeeldfilm is gemaakt van de archeologische ontdekking in Xian. Het productieteam kreeg speciale toegang tot de locatie wat resulteerde in schitterende beelden. China, the rise of an empire is een visueel avontuur met prachtige luchtfoto’s en zeer geavanceerde filmtechnieken die de grootsheid, de tragedie, de pracht en groei laten zien van een mysterieus land.

Kaarten zijn voor slechts € 12,50 verkrijgbaar via de Volksuniversiteit Den Haag.