Omniversum
Kinderen doen een scheikunde proef C3

Amazing Lab

Wetenschappers in spe kunnen  in oktober hun hart ophalen tijdens de Amazing Lab-weekenden in Omniversum. Tijdens het Weekend van de Wetenschap (zaterdag 7 en zondag 8 oktober) en in de herfstvakantie (14, 15, 21 en 22 oktober) kunnen jonge bezoekers voor of na de film Amazing Caves zelf op expeditie in het Amazing Lab in de foyer van Omniversum, opgezet in samenwerking met Stichting C3.

Onder begeleiding van een expert kun je zelf spannende proefjes uitvoeren en zo meer ontdekken over micro-organismen. Bijvoorbeeld met de proef Koud Kunstje, waarbij je het effect van vrieskou ontdekt op verschillende vloeistoffen. Benieuwd wat je doorgeeft als je iemand een hand geeft? Doe dan het experiment Geef ze door, dat laat zien hoe ver micro-organismen kunnen reizen via je handen.

WANNEER EN HOE LAAT? 


Amazing Lab is gratis en is geopend tussen 10.00 en 12.00 uur geopend op:

  • 7 en 8 oktober
  • 14 en 15 oktober
  • 21 en 22 oktober