Omniversum

Extra operavoorstelling Carmen 5 juli

Het eerste seizoen van Opera in Omniversum is een groot succes. De tickets voor de vier voorstellingen van The Royal Opera – Die Zauberflöte, Macbeth, Carmen en Rigoletto – waren razendsnel uitverkocht. Daarom heeft Omniversum een extra voorstelling ingelast van Carmen op donderdag 5 juli. Door de mix van passie, sensualiteit en Spaans temperament is George Bizets meesterwerk sinds de première in 1875 uitgegroeid tot een onweerstaanbare cocktail, die nog altijd in de Top 5 van meest uitgevoerde opera’s staat. Carmen zit bomvol beroemde melodieën, zoals Don José’s La fleur qua tu m’avais jetée, Carmens Habenera en het lied van de toreador. Regisseur Barrie Kosky maakt er een originele, weinig traditionele, maar niet minder meeslepende voorstelling van met een verteller en extra muziek. Jakub Hruša dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door de Russische mezzosopraan Anna Goryachova (Carmen), de Italiaanse tenor Francesco Meli (Don José), de Russische sopraan Kristina Mkhitaryan (Micaëla) en de Litouwse bas-bariton Kostas Smoriginas (Escamillo).

Kaarten voor Carmen in Omniversum zijn te koop via de webshop.