icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Vliegtuigen landing D-Day

Onderwijsprogramma: 75 jaar vrijheid

This page is not available in English. For more information about our educational programs, please contact us via the contact details below.

Het educatief programma

Het programma bestaat uit twee vaste onderdelen die in Omniversum plaatsvinden en kan desgewenst uitgebreid worden met een extern bezoek aan het Atlantikwall Museum in Scheveningen. 

 

Dilemma-spel met een veteraan
Onder de naam "Wat zou jij beslissen?" heeft het Nationaal Comité Veteranendag een lespakket ontwikkeld, waarmee leerlingen inzicht krijgen in de situatie waarin je als militair kunt komen te verkeren in een oorlog of conflict. De scholier kruipt in de huid van een veteraan en komt voor moeilijke keuzes te staan.  

Het keuzespel wordt in Omniversum begeleid door een veteraan. Aansluitend zal hij vertellen over zijn eigen ervaringen. De leerlingen kunnen vragen stellen en de dialoog aangaan. 

 

D-Day, Normandy 1944
Na afloop van de gastles door de veteraan wordt de film D-Day vertoond. De film laat zien hoe deze landing de wereld veranderde en hoe men voor onze vrijheid heeft gevochten.

 

Bezoek Atlantikwall Museum (optioneel)
Tot slot kan (optioneel) het programma afgerond worden met een bezoek aan een bunker. Scholieren worden van harte uitgenodigd om een rondleiding door de ondergrondse bunkers van het Atlantikwall Museum Scheveningen te maken. Interesse? Neem voor meer informatie contact op via info@atlantikwallmuseum.nl.

Prijzen en boekingen

Het educatieprogramma vindt plaats in Omniversum op doordeweekse dagen, tussen 10.00-12.00 uur. Graag vragen wij je minimaal 4 weken van tevoren te boeken. Op basis van beschikbaarheid is het in sommige gevallen ook mogelijk op kortere termijn te boeken.

Dankzij de steun van het V-fonds en de Vrienden van Museon en Omniversum wordt dit unieke programma aangeboden voor slechts €5 per leerling (BO en VO).

Excl. * €2,00 per leerling voor Atlantikwall Museum Scheveningen.

 

Vragen en reserveringen

Geïnteresseerd in dit programma? Neem dan nu telefonisch of per mail contact op.  

070 416 82 00

Our mission

Read more
asd