Logo One Planet

Sunflowers

Filmduur 85 minuten

Taal Engels

Ingesproken door -

Thema's Documentaire Kunst

Deze film is niet koepelvullend.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Een unieke mogelijkheid om deze reeks spectaculaire schilderijen, als nooit tevoren, te zien. Vijf van de beroemde Zonnebloemen uit Arles uit collecties in Londen, Philadelphia, Tokyo, München en Amsterdam

De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik geworpen op de 5 openbare versies van Zonnebloemen in een vaas. En opnieuw opende het Van Gogh Museum exclusief de deuren voor Exhibition On Screen.

Ze zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee deze werken zijn omringt. Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische Zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon?
Inderdaad, wanneer is de Zonnebloem zelf in Europa aangekomen en hoe reageerden vroegere kunstenaars hierop?
Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden?
Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in ongelooflijk high-definition detail te filmen.

Elk schilderij is anders en heeft zijn eigen unieke verhaal, over een van de beroemdste en turbulentste periodes in de kunstgeschiedenis. Alle vijf de schilderijen worden nu ook geacht in zo’n delicate staat te verkeren dat er nooit meer een tentoonstelling zal zijn met alle vijf naast elkaar. Alleen in deze film krijg je de kans om dat op het scherm te zien, in een virtuele tentoonstelling. Deze film brengt het publiek op vele nieuwe niveaus inzicht in zowel de schilderijen als in Vincent Van Gogh.


Regie: David Bickerstaff

Tickets: € 12,50
(Deze film is niet koepelvullend.)


Deze film hoort bij de reeks Arts in Cinema.
De nog volgende titels in die reeks zijn: Raphaël Revealed (14 juli), Danish Collector: DeLacroix To Gauguin (15 september) en Pissarro: Father Of Impressionism (13 oktober). Meer info over deze films staat binnenkort online.

Bestel tickets voor deze film

Toon alle data