23 maart 

21:00 Selecteer een tijd om een ticket te kopen of reserveren
Amazing Caves, 23-03-2018 21:00

Amazing Caves

filmduur: 39 minuten
Nederlands ingesproken door Casper Gimbrère

Daal af in werelden waar geen licht, geen lucht en geen ruimte voor vergissingen is. Amazing Caves volgt microbiologen Hazel Barton en Nancy Aulenbach op hun avontuurlijke ontdekkingsreis door grotten in canyons, in gletsjers en in regenwouden. Op deze onherbergzame plekken zoeken zij naar het geheim van minuscule organismen die er duizenden jaren onder extreme omstandigheden wisten te overleven. Ze hopen zo op het spoor te komen van nieuwe medicijnen of antibiotica om ziektes te bestrijden.

 

Vanaf een klif bij de Grand Canyon dalen Barton en Aulenbach af naar de ingang van een miljoenen jaren oude grot, terwijl ze ruim tweehonderd meter boven een turquoise rivier bungelen.In Groenland sluiten ze zich aan bij een team wetenschappers en avonturiers om in een ijsgrot naar een recorddiepte van 150 meter af te dalen; een kathedraalachtige wereld van blauw ijs, waar ze messcherpe ijsscherven moeten ontwijken. De onderwatergrotten bij de Mexicaanse kust hebben de mooiste formaties, maar zijn ook levensgevaarlijk. Eén verkeerde beweging kan dodelijk zijn. Het water is er zo helder dat je pas merkt onder water te zijn als Hazel en Nancy voorbij zwemmen.

 

De film Amazing Caves neemt je mee op een spectaculaire, onvergetelijke reis naar de mooiste grotten op aarde.

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.