beautiful planet, Omniversum Den Haag

A beautiful planet

Filmduur: 45 minuten
Nederlands ingesproken door André Kuipers

Sluit je aan bij de astronauten Wilmore, Virts en Cristoforetti en ervaar hoe zij vanuit het International Space Station neerkijken op onze aarde. De astronauten maakten prachtige nachtopnamen van de miljarden lichtjes die de aarde verlichten. Hoewel dit spectaculaire beelden oplevert, is hierop ook goed te zien welk effect de steeds groter wordende wereldbevolking op de aarde heeft. Vanuit de ruimte zien de astronauten duidelijk de ontbossing, kleiner wordende gletsjers en bosbranden. Naast observatie behoort het kweken van sla en medische onderzoeken tot hun taak. A beautiful planet geeft een mooi beeld van het leven in het ruimtestation; hoe was je je haren, hoe wordt er gerecycled en hoe vier je kerst in de ruimte? Grijp deze kans om voor even astronaut te zijn en leer meer over de plek die we thuis noemen.

 

De astronauten maakten de unieke opnamen voor de film met een digitale camera. Door het gebruik van deze camera’s zal het beeld niet altijd de hele koepel vullen.

 

Scholen

Tijdens de film leren scholieren meer over reizen, leven en werken in de ruimte, maar ook wat het effect is van de steeds groter wordende wereldbevolking op de aarde. A beautiful planet sluit aan bij de thema’s ruimtevaart en techniek.

 

Combinatietips

De film kan gecombineerd worden met een rondleiding door Space Expo of een gastles verzorgd door ruimtevaartdeskundige Erik Laan van Eye On Orbit.

 

Rondleiding Space Expo
Space Expo in Noordwijk brengt de ruimte dichterbij. Hier vind je de originele Soyuz capsule van André Kuipers,  de Apollo maanlander,  een maansteen, ruimtepakken, raketmotoren en nog veel meer. Tijdens de rondleiding klimmen de bezoekers aan boord van het ruimtestation. Net als in de film A Beautiful Planet kunnen bezoekers onze prachtige aarde bekijken vanuit de cupola. Aan boord van delen van het ruimtestation bij Space Expo krijgen bezoekers een goede indruk van het wonen en werken van astronauten.> Lees meer over de prijzen en voorwaarden van rondleidingen en lessen in Space Expo

 

Gastles
De gastles verschaft interessante tips waar je specifiek op kunt letten tijdens het kijken van de film. De wereld van de ruimtevaart heeft een rijke historie en een veelbelovende toekomst. Deze wordt uit de doeken gedaan tijdens de gastles waardoor de film extra context krijgt. Ook kom je meer te weten over raketten, satellieten, andere planeten zoals Mars, en verre sterrenstelsels.

 

Lesmateriaal

Voor de film A beautiful planet is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Reserveer direct
Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.