China the rise of an empire in Omniversum

China, the rise of an empire

Duur: 40 minuten
Nederlands ingesproken door Bob Stoop

Ruim 2000 jaar bleef de geschiedenis van China verborgen onder een dikke laag aarde. Tijdens het graven van een put stuitten enkele boeren op een van de grootste archeologische ontdekkingen ooit: het terracottaleger en het graf van de eerste keizer van China. Deze indrukwekkende vondst is een unieke tijdscapsule die een nieuw perspectief biedt op de verhalen over het oude China, de eerste keizer, en de opmars naar het China dat we vandaag de dag kennen.

 

Het is voor het eerst dat er een grootbeeldfilm is gemaakt van de archeologische ontdekking in Xian. Het productieteam kreeg speciale toegang tot de locatie wat resulteerde in schitterende beelden. China, the rise of an empire is een visueel avontuur met prachtige luchtfoto’s en zeer geavanceerde filmtechnieken die de grootsheid, de tragedie, de pracht en groei laten zien van een mysterieus land. De film is vanaf 16 mei 2017 exclusief in Omniversum te zien.

 

Scholen

China, the rise of an empire sluit aan bij de vakken geschiedenis en aardrijkskunde.


Lesmateriaal

Op dit moment is er nog geen lesmateriaal beschikbaar bij de film China, the rise of an empire. 
In Luik, op het Luik Guillemins TGV station, vond dit jaar een tentoonstelling plaats, bestaande uit replica’s uit het terracottaleger. Speciaal voor bij deze tentoonstelling werden drie pedagogische dossiers ontwikkeld. De dossiers bieden extra kennis en inspiratie die bruikbaar kunnen zijn bij de voor- of nabespreking van de film.

 

Lesmateriaal China, het terracottaleger 6-10 jr

Lesmateriaal China, het terracottaleger 11-14 jr

Lesmateriaal China, het terracottaleger 15-18 jr

 

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.