D-Day Normandy, 1944, South Pacific, Omniversum Den Haag

D-Day Normandy 1944

Duur: 40 minuten
Nederlands ingesproken door Thom Hoffman

D-Day 6 juni 1944: de grootste geallieerde operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog begon in Normandië, Frankrijk. Deze regio werd in de periode van eind 1943 tot augustus 1944 de belangrijkste plek in de wereld. Slechts weinig mensen weten precies alle details van deze operatie, ook wel bekend als Operatie Overlord. Op het grote scherm komt de invasie door diverse filmtechnieken als animatie, CGI en live actie tot leven. De film laat zien hoe deze landing de wereld veranderde. Ontdek de geschiedenis, de militaire strategie, de wetenschap, technologie en de menselijke input. De film is een eerbetoon aan hen die hun leven gaven voor onze vrijheid.

 

Scholen

D-Day, Normandy 1944 sluit aan bij het vak geschiedenis en past bij de kerndoelen 52 oriëntatie op jezelf en de wereld (BO) en 36, 37 en 47 mens en maatschappij (VO).


Combinatietip

De film kan gecombineerd worden met een gastles van een veteraan. De veteranen die de gastles verzorgen zijn tussen de 18 en 100 jaar oud en speciaal opgeleid om hun persoonlijke verhalen te delen met leerlingen. Uiteenlopende vragen worden besproken: Hoe is het om als militair uitgezonden lang van huis te zijn in een risicovol gebied? Wat doet een oorlogssituatie met een mens? Actuele situaties met betrekking tot oorlogen en vluchtelingen worden bespreekbaar gemaakt. Gastlessen van een veteraan zijn te boeken voor € 1,- p.p. Wilt u een les van een boeken of meer informatie? Neem dan contact met ons op via scholen@omniversum.nl of 070 – 416 82 00. De gastlessen worden mede mogelijk gemaakt door het Veteraneninstituut.


Lesmateriaal

Voor de film D-Day is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Reserveer direct

 

Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.