GIganotosaurus in Dinosaurs, South Pacific, Omniversum Den Haag

Dinosaurs

filmduur: 41 minuten
Nederlands gesproken

Miljoenen jaren geleden was de aarde het domein van de dinosaurussen. Een enorme meteorietinslag betekende echter het einde van de overheersing van deze bijzondere dieren. Maar ook al zijn we inmiddels miljoenen jaren verder, de prehistorische dieren spreken nog altijd tot de verbeelding. In Dinosaurs: Giants of Patagonia kruipen we in de huid van een paleontoloog en gaan we op pad met professor Rodolfo Coria, een Argentijnse paleontoloog. We bezoeken de plekken in Patagonië waar hij resten vond van dinosaurussen. De film brengt niet alleen de prehistorische dieren weer tot leven, maar ook de overweldigende landschappen van miljoenen jaren geleden. Ook leren we nieuwe dinosaurussen kennen. Iedereen weet wel hoe de T-rex eruit zag, maar de Giganotosaurus is veel minder bekend. Ook maken we kennis met de  Argentinosaurus een van de grootste dinosaurussen die ooit op aarde rondliep. Is het scherm van Omniversum groot genoeg?

 

Scholen

Dinosaurs, Giants of Patagania sluit aan bij de vakken en thema’s biologie, geschiedenis, en paleontologie en past bij de kerndoelen 52 orientatie op jezelf (BO) en 37 mens en maatschappij (VO).

 

Combinatietip

De film is goed te combineren met een bezoek aan de T-rex tentoonstelling in Naturalis.

 

Lesmateriaal 

Voor de film Dinosaurs, Giants of Patagonia is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Reserveer direct

 

Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.