Bultrugwalvis in Giant Whales in South Pacific

Giant Whales

filmduur: 40 minuten
ingesproken door Klaas van Kruistum

Giant Whales is een spetterende en muzikale grootbeeldfilm over de bultrug. Zo’n 50 jaar geleden werd de bultrugwalvis met uitsterven bedreigd. Vandaag de dag is de walvis echter bezig met een langzaam herstel. Dat geeft ons de kans om dit indrukwekkende dier beter te leren kennen. Ontdek waarom de bultrug tot een van de “lenigste” walvissen ter wereld behoort, wat hun mysterieuze gezang betekent en waarom ze ieder jaar circa 16.000 kilometer afleggen. Alleen het scherm van Omniversum is groot genoeg voor een ontmoeting met deze walvis op ware grootte! Boek je tickets online voor een onvergetelijke ervaring met de bultrugwalvissen!

 

Scholen

Giant Whales sluit aan bij de vakken biologie en wetenschap.

 

Combinatietip

De film is ook te combineren met Sea Life in Scheveningen en De Afvaljuf in Den Haag. Meer informatie over combinatiekortingen vind je op de onderwijs prijzenpagina.

 

Lesmateriaal

Voor de film Giant Whales is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Interessante links

Graag verwijzen we  voor meer lesmateriaal naar het onderdeel van de Plastic Soupsurfer Merijn Tinga op ikcirculeer.nl. Zowel Merijn Tinga als ik circuleer helpen leerlingen inzicht te krijgen in thema’s rondom duurzaamheid. Ga naar http://www.ikcirculeer.nl/plasticsoupsurfer/ voor meer informatie.

 

Reserveer direct

 
Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.