Hubble ruimte telescoop, Omniversum Den Haag

Hubble

filmduur 44 minuten
ingesproken door Daniël Boissevain

Ga mee op een missie naar de Hubble ruimtetelescoop voor een ongekende reis door verre sterrenstelsels. Ontdek de mysteries van ons heelal. Ervaar de grootte van het universum en begeleid de astronauten op een van de moeilijkste en belangrijkste missies in de geschiedenis van de NASA. Je visie op het heelal zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

Scholen

Hubble sluit aan bij  de vakken en thema’s ruimtevaart, astronomie en techniek en past bij de kerndoelen 46 natuur en techniek (BO) en 28 mens en natuur (VO).

 

Combinatietip

De film kan gecombineerd worden met een rondleiding door Space Expo of een gastles verzorgd door ruimtevaartdeskundige Eik Laan van Eye On Orbit.

 

Rondleiding Space Expo
Space Expo in Noordwijk brengt de ruimte dichterbij. Hier vind je de originele Soyuz capsule van André Kuipers,  de Apollo maanlander,  een maansteen, ruimtepakken, raketmotoren en nog veel meer. Tijdens de rondleiding klimmen de bezoekers aan boord van het ruimtestation. Aan boord van delen van het ruimtestation bij Space Expo krijgen bezoekers een goede indruk van het wonen en werken van astronauten. > Lees meer over de prijzen en voorwaarden van rondleidingen en lessen in Space Expo

 

Gastles
De gastles van Erik Laan verschaft interessante tips waar je specifiek op kunt letten tijdens het kijken van de film. De wereld van de ruimtevaart heeft een rijke historie en een veelbelovende toekomst. Deze wordt uit de doeken gedaan tijdens de gastles waardoor de film extra context krijgt. Ook kom je meer te weten over raketten, satellieten, andere planeten zoals Mars, en verre sterrenstelsels.

 

Lesmateriaal

Voor de film Hubble is het volgende materiaal beschikbaar:


Interessante links

European Space Agency, ESA, ontwikkelde speciaal voor het voortgezet onderwijs lesmateriaal over het ISS, het internationaal ruimtestation. Bekijk hier het ISS lesmateriaal.

 

Reserveer direct

 

Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.