Duizenden moslims lopen rond de Kabah in Journey to Mecca, Omniversum Den Haag, Journey to Mecca

Journey to Mecca

filmduur: 40 minuten
ingesproken door Nasrdin Dchar

We reizen terug in de tijd naar het jaar 1325, waar we kennismaken met een van de grootste reizigers en pelgrims uit de geschiedenis: Ibn Battuta. Hij staat op het punt richting Mekka te vertrekken, op zoek naar avontuur, kennis, wijsheid en om de hadj te verrichten. Zijn reis is niet zonder gevaren. Onderweg wordt hij aangevallen door bandieten en gered door Bedoeïenen, raakt hij uitgedroogd en moet hij een nieuwe route kiezen. Uiteindelijk sluit hij zich aan bij de legendarische karavaan met duizenden pelgrims op weg naar Mekka. Na deze zware woestijntocht komt hij aan in Mekka, het historische centrum en de heiligste plaats van de islam. Journey to Mecca biedt een unieke blik op deze bijzondere stad waar ieder jaar een van de grootste samenkomsten van mensen op aarde plaatsvindt: de hadj.

 

Scholen

Journey to Mecca sluit aan bij de vakken CKV en geschiedenis. De film past tevens bij de kerndoelen 38 oriëntatie op jezelf en de wereld (BO) en 43 mens en maatschappij (VO)

 

Lesmateriaal

Voor de film Journey to Mecca is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Reserveer direct

Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.