Oog uit Mysteries of the Unseen World, Omniversum Den Haag

Mysteries of the Unseen World

filmduur: 39 minuten
ingesproken door Maurice Lede

Je bent omgeven door dingen die je niet kan zien. Ze zijn voor het blote oog niet zichtbaar omdat ze te klein, te langzaam of juist te snel zijn. Denk aan de groei van een plant, vervorming van waterdruppels of het ploffen van popcorn. Sommige zaken zijn zelfs letterlijk onzichtbaar, zoals bijvoorbeeld straling. Met behulp van geavanceerde technieken is het de filmmakers van Mysteries of the Unseen World gelukt om deze verschijnselen vast te leggen en op fascinerende wijze begrijpelijk te maken. Griezel, lach en verwonder je om een wereld vol minuscule beestjes, grootse technologische ontdekkingen en vliegensvlugge situaties waarvan je eerder geen weet had. Mysteries of the Unseen World maakt wetenschap leuk. Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn!

“De uitdrukking ‘er gaat een wereld voor je open’ is hier pas echt op z’n plaats. Ongelooflijk! Tijdens Mysteries of the Unseen World ontdek je van alles over de wereld om je heen, die je niet meer zult vergeten.” – Maurice Lede, presentator Klokhuis.

Scholen


Mysteries of the Unseen World
sluit aan bij de vakken biologie en natuurkunde. De film past bij de kerndoelen 41 en 42 oriëntatie op jezelf en de wereld (BO). En kerndoelen 30 mens en natuur (VO) en 36 mens en maatschappij (VO).

 

Combinatietip

De film kan gecombineerd worden met een bezoek aan Corpus, Naturalis en/of een Mad Science show.

 

Mad science show

In deze interactieve show worden een aantal verschijnselen uit de film levensecht. Een heuse professor neemt de leerlingen mee op reis naar de fascinerende wereld van lucht en licht. Hij doet proefjes, experimenten en vertelt op een leuke manier waarom dingen zijn zoals ze zijn.

 

Lesmateriaal

Voor de film Mysteries of the Unseen World is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Reserveer direct

 
Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.