zelfportret vincent van Gogh, Omniversum Den Haag

Van Gogh

filmduur: 40 minuten
Nederlands ingesproken door Jeroen Krabbé

Van Gogh, een kleurrijk portret was de eerste film die de meesterwerken van Vincent van Gogh op het grote Imax scherm tot leven liet komen. Door middel van zijn brieven en de landschappen die hem inspireerden leren we een Van Gogh kennen die we nog niet eerder zagen.

 

We reizen tijdens de film van Nederland tot Auvers-sur-Oise en passeren onderweg Arles, Saint-Rémy en Parijs. De route die Van Gogh tijdens zijn leven volgde, leidt ons langs de landschappen die hem inspireerden. Van het oogverblindende geel van de maïsvelden tot het diepe blauw van zijn beroemde sterrennachten; zijn bruisende kleurenpalet spat van het scherm. Door de indrukwekkende grootsheid van het scherm komen zijn schilderijen voor je ogen tot leven.

 

Scholen

Van Gogh, een kleurrijk portret sluit aan bij de vakken CKV en geschiedenis. De film past tevens bij de kerndoelen 53  mens en tijd (BO) en 56 kunstzinnige oriëntatie en kerndoel 50 kunst en cultuur (VO).

 

Combinatietip

De film kan gecombineerd worden met een bezoek aan Panorama Mesdag.

 

Lesmateriaal

Met dank aan en in samenwerking met Wimmie Hofstra van de Vincent van Gogh experience in Den Haag is onderstaand lespakket ontwikkeld:

 

Daarnaast is er Engelstalig lesmateriaal beschikbaar:

 

Reserveer direct
Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.