icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Vliegtuigen landing D-Day

Onderwijsprogramma: 75 jaar vrijheid

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend, en daar is niet iedereen zich altijd van bewust. Dit jaar vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd, en wij sindsdien in vrijheid leven. Met een speciaal onderwijsprogramma maken we een koppeling tussen heden en verleden.

Het educatief programma

Dilemma-spel met een veteraan
Onder de naam "Wat zou jij beslissen?" heeft het Nationaal Comité Veteranendag een lespakket ontwikkeld, waarmee leerlingen inzicht krijgen in de situatie waarin je als militair kunt komen te verkeren in een oorlog of conflict. De scholier kruipt in de huid van een veteraan en komt voor moeilijke keuzes te staan.  

Het keuzespel wordt in Omniversum begeleid door een veteraan. Aansluitend zal hij vertellen over zijn eigen ervaringen. De leerlingen kunnen vragen stellen en de dialoog aangaan. 

Film: D-Day, Normandy 1944
Na afloop van de gastles door de veteraan wordt de film D-Day vertoond. De film laat zien hoe deze landing de wereld veranderde en hoe men voor onze vrijheid heeft gevochten.

Prijzen en boekingen

Het educatieprogramma vindt plaats in Omniversum op doordeweekse dagen, tussen 10.00-12.00 uur. Graag vragen wij je minimaal 4 weken van tevoren te boeken. Op basis van beschikbaarheid is het in sommige gevallen ook mogelijk op kortere termijn te boeken.

  • €1,00 per leerling extra bovenop de reguliere ticketprijs (BO € 6,50 + € 1,00 en VO € 7,50 + € 1,00)

 

Vragen en reserveringen

Geïnteresseerd in dit programma? Neem dan nu telefonisch of per mail contact op.  

070 416 82 00

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd