Logo One Planet

Route en parkeren

Route per openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal

• Tram 16 (richting Statenkwartier), halte 'Kunstmuseum/Museon' 
• Bus 24 (richting Kijkduin), halte 'Kunstmuseum/Museon'

Vanaf Den Haag HS

Tram 16 (richting Statenkwartier), halte 'Kunstmuseum/Museon' 
 

Route met de auto

Vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Rotterdam (A13) en Utrecht (A12)

  1. Volg de borden richting Den Haag
  2. Utrechtse Baan (A12) helemaal uitrijden
  3. Bij verkeerslichten links (Zuid-Hollandlaan)
  4. Bij verkeerslichten rechts (Koningskade)
  5. Na eerste viaduct direct rechts (Hubertus-viaduct). Je passeert Madurodam en vervolgens het World Forum. Op de hoek van de President Kennedylaan met de Stadhouderslaan ligt Museon-Omniversum.

Vanuit Amsterdam (A44/N44) 

  • Bij het binnenrijden van Den Haag de borden 'Voorlinden' en S200 volgen.
  • Volg de S200, je passeert Madurodam en vervolgens het World Forum. Op de hoek van de President Kennedylaan met de Stadhouderslaan ligt Museon-Omniversum.

Milieuzone

Met ingang van 1 juli 2021 geldt in Den Haag een milieuzone voor oude personenauto’s en bestelauto’s die op diesel rijden (emissieklasse 3 en lager). Het Museon ligt buiten deze zone, maar eventueel is jouw toegangsroute betroffen. Meer informatie en een kaart van de milieuzone is hier te vinden.
 

Werkzaamheden rondom Museon-Omniversum

Houd er bij het plannen van je bezoek rekening mee dat de verkeerssituatie rondom Museon-Omniversum tijdelijk veranderd is vanwege werkzaamheden aan de Stadhouderslaan. Parkeren is momenteel niet mogelijk direct voor de ingang van het Museon-gebouw, wel is er gelegenheid om aan de openbare weg te parkeren in de omgeving, op het gemeentelijke parkeerterrein voor het Omniversum-gebouw, op het parkeerterrein van The Hague Marriott Hotel of World Forum Parkeergarage A.

Kom je met de fiets? Die kun je parkeren bij de ingang van het Omniversum-gebouw aan de President Kennedylaan. De route per openbaar vervoer is niet gewijzigd. Je bereikt Museon-Omniversum met bus 24 of tramlijn 16.
 

Parkeren

Rondom Museon-Omniversum bestaat de mogelijkheid om op straat te parkeren. Tot 13.00 uur is dit gratis, vanaf 13.00 uur € 2,- per uur. Dit geldt ook voor de parkeerplaats tussen het museum en het filmtheater. Parkeren is ook hier mogelijk:

  • The Hague Marriott Hotel parkeerterrein (gelegen naast Omniversum) € 7,00 per dag*
  • World Forum Parkeergarage A (op loopafstand van Museon en Omniversum) € 7,50 per dag*

*) Wil je van dit speciale tarief gebruikmaken? Koop dan een uitrijkaart bij de kassa van Museon-Omniversum. (op basis van beschikbaarheid).