icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Zeehond onder het ijs

Docentenavond 12 november

Meld je nu aan voor de gratis docentenavond! Donderdag 12 november 2020 staat een nieuwe docentenavond gepland. Laat je zintuigen prikkelen onder het reusachtige koepelscherm van 840m² in Omniversum en ga zelf aan de slag in het Museon bij de nieuwste tentoonstelling.

Wat kun je deze avond verwachten?

Omniversum en het Museon bundelen hun krachten en presenteren deze avond de educatieve mogelijkheden voor schooljaar 20/21, waaronder twee gloednieuwe combinatiepaketten; Music! en Antarctica.

Tijdens deze avond zie je de nieuwe indrukwekkende en ijskoude film Antarctica in Omniversum en word je rondgeleid door de nieuwe fantasievolle tentoonstelling Music! en One planet in het Museon. Het avondvullende programma zal op beide locaties plaatsvinden - wij zijn namelijk buren van elkaar!

Programma

Omdat we een beperkt aantal gasten kunnen ontvangen wegens de corona maatregelen, hebben we gekozen voor een wisselprogramma. Dit houdt in dat we het gezelschap opsplitsen in vier groepen en elke groep bij een ander onderdeel start. Een aantal dagen voor de docentenavond ontvang je een email met aanvullende informatie en in welke groep (A,B,C of D) je bent geplaatst.

 • 17.30 uur                   
  Inloop (Je ontvangt een pakketje met een broodje, snack en drinken)
 • 18:00 uur    
  Film Antarctica in Omniversum (groepen A+B) en tentoonstellingentour Museon (groepen C+D)
 • 19.30 uur       
  Locatiewissel      
 • 19.40 – 20.10 uur      
  Introductie locatie
 • 20.10 – 21.10 uur      
  Film Antarctica in Omniversum (groepen C+D) en tentoonstellingentour Museon (groepen A+B)

Corona-proof

Wel 1,5 meter afstand, niet minder gezellig! Een aantal dagen voor de docentenavond ontvang je een email met aanvullende informatie. Hierin staat ook in welke groep je geplaatst bent (A,B,C of D, zie kopje programma hierboven) en op welke locatie je start (Omniversum of Museon). Het is belangrijk je aan deze indeling te houden en de aanwijzingen van het personeel te volgen. Zo maken we er een gezellige, corona-proof avond van. We verheugen ons op je komst!

Combinatiepakketten

Voor schooljaar 2020/2021 hebben Omniversum en het Museon twee gloednieuwe combinatiepakketten samengesteld:

Combinatiepakket

Antarctica

Hoewel Antarctica en de Zuidelijke Oceaan ver van ons verwijderd zijn, spelen ze een cruciale rol voor de hele planeet. BBC Earth neemt je mee in de grootbeeldfilm Antarctica mee naar dit mysterieuze continent. Leer vervolgens bij de tentoonstelling One planet in het Museon over de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen en ontdek hoe je zelf kunt helpen.

Zeehondje op het ijs
Combinatiepakket

Music!

Met het combinatiepakket Music! ontdek je op een speelse manier hoe muziek ons met elkaar verbindt of soms ook scheidt, hoe muziek zorgt voor ontspanning, helpt om gevoelens te uiten, de wereld kan veranderen of natuurlijk gewoon leuk is. In Omniversum swing je mee tijdens een muzikale reis door de geschiedenis van de Amerikaanse muziek bij de grootbeeldfilm America’s Music. Vervolgens ga je in het Museon zelf aan de slag bij de fantasievolle tentoonstelling Music! Van Beethoven tot Beyoncé.

Muziek tentoonstelling Museon

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd