icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Schildpad in zee

Docentenavond

De docentenavond van 6 februari 2020 staat in het teken van plastic soup, duurzaamheid en het leven in onze oceanen. Een perfecte aanvulling op onze nieuwste film Turtle adventure!

Omniversum nodigt docenten van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs uit voor deze informatieve avond om de exclusieve voorpremière van Turtle adventure bij te wonen.

Nog niet bekend met Omniversum? Dan is deze avond dé gelegenheid om de mogelijkheden te ontdekken en je zintuigen te laten prikkelen onder het koepelscherm van 840m²!

Aanmelden

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven.

Programma

  • 18.15 uur                     Inloop (soep + broodjes staan klaar)
  • 19.15 – 20.45 uur       Zaalprogramma + film Turtle adventure
  • 20.45 – 21.15 uur       Borrel

Wat kun je deze avond verwachten?

Voorafgaand aan de grootbeeldfilm Turtle adventure presenteren Museon en SEA LIFE hun educatieve programma's en tentoonstellingen op het gebied van Plastic soup, duurzaamheid en het leven in onze oceanen.

Sluit het aan op mijn lesprogramma?
Turtle adventure is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De film sluit perfect aan bij vakken als biologie, aardrijkskunde, mens & natuur, mens & maatschappij en bij verschillende kerndoelen (BO: 34, 35, 39, 41. VO: 30, 31,34, 35, 42).

Turtle adventure

Deze waanzinnig mooie film vertelt het unieke verhaal van een Australische groene zeeschildpad genaamd Bunji en haar ongelooflijke reis door de open oceaan. Dankzij het fenomenale camerawerk beleven we samen met Bunji de duizenden kilometers die ze zwemt, waar ze bijzondere wezens ontmoet en in spannende situaties terecht komt.

Turtle adventure is vanaf 11 februari zes maanden lang te zien in Omniversum. Je bepaalt als docent van minimaal 25 leerlingen zelf wanneer en hoelaat je de film wilt zien.

Wist je dat Omniversum voordelige combitickets voor scholen aanbiedt in samenwerking met onder andere Museon en SEA LIFE?

Museon

Planet or Plastic
Van april tot eind 2020 is Planet or Plastic het thema van de fototentoonstelling
in samenwerking met de National Geographic Society. Een verzameling van journalistieke foto’s over de productie van plastic, van gebruik tot zwerfafval. De foto’s in de tentoonstelling maken een onvergetelijk indruk, inspireren en zetten aan tot bewustere omgang met plastic afval.

One Planet
Op een leuke manier kennismaken met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties? Dat doe je in het Museon! Deze doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Dit klinkt ingewikkeld, maar in onze vaste expositie One Planet ontdekken de leerlingen dat er wel degelijk oplossingen zijn voor vraagstukken zoals een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen.

SEA LIFE

Een schoolreis naar SEA LIFE biedt kinderen de kans om door ervaring kennis te maken met wat er onder water leeft. Door kijken en doen ontdekken ze een wereld aan nieuwe feiten.

Er is een gevarieerd aanbod in lessen, die worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen. In combinatie met de film Turtle adventure kunnen scholen een schildpaddenles of plastic soeples bijwonen. 

Daarnaast kunnen de leerlingen op eigen gelegenheid het centre in en een speurtocht doen die gericht is op de natuurbehoudcampagne 'Breed, Rescue and Protect'. Aan de hand van verschillende opdrachten en vragen ontdekken de leerlingen hoe bijzonder de onderwaterwereld is, wat SEA LIFE eraan doet om deze onderwaterwereld te beschermen en hoe je zelf kunt meehelpen. 

Locatie

Omniversum
President Kennedylaan 5
2517JK Den Haag

Informatie over route en parkeren vind je hier.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze docentenavond? Stel je vraag in het contactformulier hiernaast en we geven je zo spoedig mogelijk antwoord.

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd