icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Kind met verrekijker

Onderwijsprogramma: Even BUITEN bereik

Buiten zijn, vrij spelen, bewegen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen met de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Met een speciaal onderwijsprogramma in samenwerking met Staatsbosbeheer brengen we het onderwijs dichter naar de natuur. Soms kun je op gewone plaatsen buitengewone dingen ontdekken - je hoeft alleen maar naar buiten te stappen!

Het educatief programma

Door deelname aan het educatieprogramma maken leerlingen op een positieve en aansprekende manier kennis met de bijzonderheden van de natuur dicht bij huis. Het programma bestaat uit drie vaste onderdelen.

 

1. Introductie boswachter

Voorafgaand aan de film krijgen de leerlingen een introductie over het boswachterschap en kunnen ze al hun vragen afvuren op een Staatsbosbeheer boswachter.

 

2. Film Backyard wilderness

Na afloop van de introductie wordt de film Backyard wilderness vertoond.
Backyard Wilderness laat vier seizoenen lang unieke, adembenemende beelden zien van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. De adembenemende beelden nodigt de kijkers uit om er zelf op uit te trekken en de natuur (opnieuw) te ontdekken.

 

3. Tuinsafari

Geïnspireerd door de film gaan de leerlingen op een heuse tuinsafari door de achtertuin van Omniversum. Aan de hand van een leerzame speurtocht, met ondertussen activiteiten en mooie verhalen van de boswachters ontdekken de leerlingen de natuur dichtbij.

Prijzen en boekingen

Het educatieprogramma vindt plaats in Omniversum op doordeweekse dagen, tussen 10.45-13.00 uur. Graag vragen wij je minimaal 6 weken van tevoren te boeken. Bij aanpassing van het programma is het in sommige gevallen ook mogelijk op kortere termijn te boeken.

Dankzij de steun van Fonds 1818, Groenfonds Dunea Staatsbosbeheer en de Vrienden van Museon en Omniversum wordt dit unieke programma aangeboden voor slechts €5 per leerling (BO en VO).

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Groenfonds Dunea Staatsbosbeheer en Vriendenvereniging Museon en Omniversum.

Vragen en reserveringen

Geïnteresseerd in dit programma? Neem dan nu telefonisch of per mail contact op.  

 

070 416 82 00

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd