icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Filmposter Bigger than us

Bigger than us

Filmduur
96 minuten
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Cast
Melati Wijsen, Mary Finn, Memory Banda, Xiuhtezcatl Martinez
Thema's
Klimaat
Mensenrechten
Vrijheid van meningsuiting
Toegang tot onderwijs en voedsel

Deze film is op regulier bioscoopformaat te zien (niet koepelvullend).

Tickets: € 12,50
(voor scholen geldt het scholentarief)

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen per 28 november 2021, zijn de voorstellingen helaas geannuleerd. Ben je in het bezit van een ticket en heeft Omniversum nog geen contact opgenomen? Stuur dan een email naar info@omniversum.nl.

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. 

Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

Bigger Than Us van regisseur Flore Vasseur werd mede geproduceerd door Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd