icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
FImposter Jazz on a summers day

Jazz on a summer's day

Filmduur
83 minuten
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Cast
Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson, Chuck Berry
Thema's
Muziek
Documentaire

Deze film is op regulier bioscoopformaat te zien (niet koepelvullend).

Ticket: € 12,50

Jazz on a Summer's Day is een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival van 1958. Een muzikaal tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika.

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten.

Jazz on a Summer's Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

Tip: borrel & diner

Maak er een compleet avondje uit van! Geniet voorafgaand aan de film van een heerlijke borrel of diner op het terras van onze buren Brasserie Berlage.

Tijden & tickets

Kies een datum en tijd om te bestellen.

Helaas, deze film is nog niet gepland.

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd