icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Filmposter Jerusalem
Klassieker

Jerusalem

Tijden & tickets
Filmduur
45 minuten
Taal
Nederlands gesproken
Ingesproken door
Frank Rigter
Thema's
Geschiedenis
Cultuur
Geloof
Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden.

Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? Hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons? De film probeert deze vragen te beantwoorden door het volgen van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen zien we wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

Zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad.

De film tracht mensen te inspireren met verhalen. Maar maakt ook duidelijk waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring.

Tijden & tickets

Kies een datum en tijd om te bestellen.

donderdag 19 december
vrijdag 20 december
zaterdag 21 december
zondag 22 december
maandag 23 december
dinsdag 24 december
woensdag 25 december
donderdag 26 december
vrijdag 27 december
zaterdag 28 december
zondag 29 december
maandag 30 december
dinsdag 31 december
woensdag 1 januari
donderdag 2 januari
vrijdag 3 januari
zaterdag 4 januari
zondag 5 januari

Meer films

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd