icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Jeruzalem stad
Film

Jerusalem

Tijden & tickets
Filmduur
45 minuten
Taal
Nederlands gesproken
Ingesproken door
Frank Rigter
Thema's
Geschiedenis
Cultuur
Geloof
Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden.

Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? Hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons? De film probeert deze vragen te beantwoorden door het volgen van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen zien we wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

Zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad.

De film tracht mensen te inspireren met verhalen. Maar maakt ook duidelijk waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring.

Tijden & tickets

Kies een datum en tijd om te bestellen.

Vandaag
zaterdag 20 april
zondag 21 april
maandag 22 april
dinsdag 23 april
woensdag 24 april
donderdag 25 april
vrijdag 26 april
zaterdag 27 april
zondag 28 april
maandag 29 april
dinsdag 30 april
woensdag 1 mei
donderdag 2 mei
vrijdag 3 mei
zaterdag 4 mei
zondag 5 mei
donderdag 9 mei
vrijdag 10 mei
zaterdag 11 mei
zondag 12 mei
woensdag 15 mei

Meer films

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd