icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Filmposter Journey to Mecca
Tijdelijk in programma

Journey to Mecca

Tijden & tickets
Filmduur
40 minuten
Taal
Nederlands
Ingesproken door
Nasrdin Dchar
Thema's
Cultuur
Geschiedenis
Deze film is geen onderdeel van de standaard programmering, maar kan op aanvraag voor groepen (≥20) worden ingezet. De film is wel voor iedereen toegankelijk.

Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

We reizen terug in de tijd naar het jaar 1325, waar we kennismaken met een van de grootste reizigers en pelgrims uit de geschiedenis: Ibn Battuta. Hij staat op het punt richting Mekka te vertrekken, op zoek naar avontuur, kennis, wijsheid en om de hadj te verrichten. Zijn reis is echter niet zonder gevaren.

Onderweg wordt hij aangevallen door bandieten en gered door Bedoeïenen, raakt hij uitgedroogd en moet hij een nieuwe route kiezen. Uiteindelijk sluit hij zich aan bij de legendarische karavaan met duizenden pelgrims op weg naar Mekka. Na deze zware woestijntocht komt hij aan in Mekka, het historische centrum en de heiligste plaats van de islam. Journey to Mecca biedt een unieke blik op deze bijzondere stad waar ieder jaar een van de grootste samenkomsten van mensen op aarde plaatsvindt: de hadj.

Nog nooit eerder was het mogelijk de hadj op grootbeeld te beleven.

Tijden & tickets

Kies een datum en tijd om te bestellen.

Helaas, deze film is nog niet gepland.

Meer films

We hebben een divers aanbod van films en events. Bekijk een overzicht!

Naar de filmagenda Naar alle voorstellingen

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd