icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Vanaf dinsdag 15 december is Omniversum naar aanleiding van de corona lockdown tijdelijk gesloten. Meer informatie
Filmposter van Gogh

Van Gogh

Tijden & tickets
Filmduur
40 minuten
Taal
Nederlands
Ingesproken door
Jeroen krabbé
Thema's
Geschiedenis
Kunst
Cultuur

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

Van Gogh: een kleurrijk portret, was de eerste film die de meesterwerken van Vincent van Gogh op het grote IMAX scherm tot leven liet komen. Door middel van zijn vele brieven en de landschappen die hem inspireerden, leren we een Van Gogh kennen die we nog niet eerder zagen.

Thuis films kijken, zonder abonnement

Bekijk deze film nu thuis via Pathé Thuis.

Door de indrukwekkende grootsheid van het scherm komen zijn schilderijen voor je ogen tot leven.

We reizen tijdens de film van Nederland tot Auvers-sur-Oise en passeren onderweg Arles, Saint-Rémy en Parijs. De route die Van Gogh tijdens zijn leven volgde, leidt ons langs de landschappen die hem inspireerden. Van het oogverblindende geel van de maïsvelden tot het diepe blauw van zijn beroemde sterrennachten; zijn bruisende kleurenpalet spat van het scherm. Door de indrukwekkende grootsheid van het scherm komen zijn schilderijen voor je ogen tot leven!

Meer films

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd