icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Filmposter Voyage of time
Film + lezing

Voyage of time + lezing

Duur film + lezing
+- 140 minuten
Spreker
Norbert Peeters
Bijzonderheden
Film originele versie (Engels)
Thema's
Wetenschap
Filosofie
Tijd & Ruimte
Ticket: €19,50*

*Op dit tarief zijn geen kortingsacties mogelijk.

Op donderdag 9 januari presenteert Omniversum in samenwerking met Filosofie Den Haag een interessante avond rondom thema's als wetenschap, (botanische) filosofie en tijd & ruimte. Eerst bekijken we de film Voyage of time en daarna gaan we in gesprek met botanisch filosoof Norbert Peeters.

Programma

  • 18.30 inloop
  • 19.15 Voyage of time
  • 20.05 pauze
  • 20.20 lezing Norbert Peeters
  • +- 21.30 einde

Een pelgrimage door het plantenrijk

In Voyage of time van regisseur Terrence Malick reis je door de ontstaansgeschiedenis van het heelal. Van de oerknal en de vorming van onze planeet tot de eerste levensvormen met als eindstation de moderne mens. Malick toont ons de grote lijnen. Samen met filosoof Norbert Peeters zoomen we in naar een kleinere levensvorm: de plant. In deze lezing hink-stap-springen we langs de voornaamste episodes uit de evolutionaire reis van de plant. Van de eerste plantjes op het droge, via mossen, varens, zegelbomen en coniferen, tot de eerste bloemen en de grassoorten die aan de basis staan van onze moderne beschaving.

Norbert Peeters studeerde archeologie en de wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Vorig jaar was hij samen met Tessa van Dijk samensteller van de bundel: Darwins engelen – Vrouwelijke geleerden in de Victoriaanse tijd.

 

 

Tijden & tickets

Kies een datum en tijd om te bestellen.

Helaas, deze film is nog niet gepland.

Meer films

We hebben een divers aanbod van films en events. Bekijk een overzicht!

Naar de filmagenda Naar alle voorstellingen

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd