icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Museon-Omniversum is naar aanleiding van de corona lockdown tijdelijk gesloten.
Vlinder in hand

Schenkingen en giften

Binnenkort zijn we met 9 miljard mensen op de wereld. Een geweldig potentieel om onze planeet nog mooier te maken. Want met 9 miljard wereldburgers kun je veel bereiken. Hoe? Door mensen te laten zien dat we één planeet delen. Dat het scheppen van een mooie toekomst een gezamenlijke creatieve uitdaging is en te vertellen hoe ieder z’n bijdrage kan leveren.

Bouw mee aan een betere wereld

Wie zijn wij?

Omniversum is verreweg het grootste filmtheater van Nederland, het enige IMAX grootbeeld koepeltheater in de Benelux en slechts één van de weinigen in Europa. Onder een gigantische koepel van 840 m², meer dan twaalf keer een gemiddeld bioscoopscherm, vindt elke dag een unieke filmervaring plaats voor zo’n 300.000 bezoekers per jaar. Al meer dan dertig jaar worden bezoekers van Omniversum ondergedompeld in een unieke kijk- en luisterervaring.
De toekomst brengt nog meer. De enorme koepel gecombineerd met digitale innovaties op het gebied van beeld, geluid en heel veel nieuwe films bieden een nog indringender belevenis om nooit meer te vergeten. Een echter dan echt ervaring van de sublieme schoonheid van onze aarde.

Waar liefde voor onze aarde begint

Het is meer dan eens gebleken: de passie om het op te nemen voor onze planeet en de natuur begint bij een unieke ervaring. De ervaring waarbij een droom vleugels krijgt. Omniversum biedt zo’n ervaring. Het is een plek waar de schoonheid en de kwetsbaarheid van onze aarde op een krachtige manier voelbaar wordt gemaakt.

Wij willen dat deze bewustwording voor bezoekers als trigger werkt om zich in te zetten voor een duurzame samenleving. Een individuele passie voor de aarde is het begin. Om in de toekomst deze passie nog beter te kunnen uitdragen, kunnen wij je steun goed gebruiken.

Wij ontvangen geen subsidie van de Gemeente of het Rijk. Wij zijn een stichting met een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Onze inkomsten worden gegenereerd uit onze kaartverkoop, de opbrengst van de horeca en de winkel. Wij vinden dat Omniversum toegankelijk moet zijn voor alle lagen van de bevolking, daarom houden wij onze entreeprijs zo laag mogelijk. Wij spannen ons in om onze missie en visie op een laagdrempelige manier uit te dragen. Daarvoor doen wij ook een beroep op jou.

Missie

Omniversum, een ANBI stichting zonder winstoogmerk beoogt op een bijzondere en indrukwekkende manier kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet aan het publiek door te geven, kennis die essentieel is voor een duurzame samenleving.

Visie

Omniversum brengt de boodschap dat we een beter leven hebben wanneer we ons inspannen om onze planeet te beschermen en met respect omgaan met alles dat en iedereen die daarop leeft. Dit doen we door onze bezoekers virtueel naar andere plaatsen te brengen en ze daardoor meer wereldburger te maken.

Giften

Spreekt dit je aan en wil je Omniversum steunen, doe dan een eenmalige of een periodieke gift. Jouw bijdrage gebruiken wij voor de huur en promotie van nieuwe films met een duurzame en educatieve boodschap. Zo kunnen wij een stichting blijven voor iedereen.

De nieuwe Geefwet maakt uw schenking aan culturele instellingen met een ANBI status fiscaal aantrekkelijk. Wil je schenken? Giften aan een Algemeen Nut Beogende Instelling zijn aftrekbaar van de belasting in het jaar waarin ze zijn gedaan. 

Steun Omniversum

Wilt u Omniversum steunen en ons helpen in het uitdragen van onze missie? Wij komen graag met u in contact.

Monique Batelaan
Adjunct Directeur Bedrijfsvoering

070 416 82 00

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd