Lesmateriaal

Lessen

Lesmateriaal

 

Een bezoek aan Omniversum is een leuk uitje of schoolreisje. Maar behalve leuk is zo’n bezoek met de klas ook nog leerzaam. Vrijwel alle films die Omniversum in het programma heeft, bestaan uit meerdere lagen, waarvan educatie er altijd een is. De films zijn daarom een waardevolle aanvulling op verschillende vakken en thema’s binnen het onderwijs. Bij veel films ontwikkelen wij bovendien in samenwerking met onderwijsexperts lesmateriaal, bestaande uit werkbladen voor de leerlingen en handleidingen voor de docenten. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een speciale les bij te wonen of in de klas te organiseren.

 

Het beschikbare lesmateriaal vind je altijd bij de betreffende film op het filmoverzicht voor scholen. Naast Nederlandstalig materiaal is bovendien vaak Engelstalig lesmateriaal beschikbaar.

 

Gastlessen

 

Boek als introductie op de film een gastles en ontvang specifieke tips waar je op kunt letten tijdens de film. De volgende lessen zijn te boeken:
– Gastles van Erik Laan, werkzaam als Space Industry Consultant, in combinatie met A Beautiful Planet of Hubble.
– Gastles van een veteraan, mede mogelijk gemaakt door het Veteraneninstituut, in combinatie met D-day, Normandy 1944.

Meer informatie?

 

Wilt u meer informatie over het lesmateriaal, gastlessen of technische rondleiding?
Neem contact met ons op via info@omniversum.nl of 070 – 307 34 56.

Technische les

 

De techniek om in Omniversum een film op het grootbeeldscherm te vertonen ziet er op het eerste gezicht erg ingewikkeld uit. Wanneer je verder kijkt en daarbij stap voor stap een toelichting krijgt, wordt het een en ander een stuk duidelijker. De camera- en projectietechnieken geven de leerling op concrete wijze inzicht in de ontwikkelingen van de afgelopen jaren op dit vlak.

 

Rondleiding door de technische ruimte in Omniversum

Een technische les in Omniversum is een leuke en leerzame aanvulling op een filmbezoek. Onze projectionisten vertellen de leerlingen graag hoe de projector werkt, waar het geluid vandaan komt en waarom het allemaal zo groot moet zijn. De rondleiding duurt een half uur en kost € 30,00 per klas.