Schoolinformatie

Bezoekinformatie voor scholen

Voordat je Omniversum met school bezoekt is het belangrijk een aantal zaken vooraf te weten.

 

Aankomst in Omniversum
Wij verzoeken vriendelijk om 30 minuten voor aanvang van de film aanwezig te zijn. De groepsleider wordt dan verzocht de betaling te verzorgen. Medewerkers van ons theater zullen de groep naar binnen begeleiden wanneer de zaaldeuren open gaan. Alle leerlingen dienen in het bezit te zijn van een geldig plaatsbewijs die de docent overhandigd wordt aan de kassa. Omniversum hanteert rij- en stoelnummering.

In deze 30 minuten wachttijd kunnen de leerlingen in de grote museumtuin vertoeven of op ons terras een consumptie nuttigen.

 

Bereikbaarheid
Bussen (touringcar) kunnen de kinderen afzetten voor de ingang van Omniversum. Op het terrein voor Omniversum kan de bus niet parkeren. Wij adviseren gebruik te maken van de busparkeerplaatsen aan de stadhouderslaan voor de ingang van Museon (300m). >  Bekijk hier een overzicht van bus aanbieders 

Consumpties
Speciaal voor scholen zijn er aantrekkelijke combinatietarieven inclusief horeca producten opgesteld. Indien bij reservering opgegeven, zorgen wij ervoor dat drankjes en/of snacks bij aankomst klaarstaan. Bij Omniversum gekochte consumpties mogen meegenomen worden naar de theaterzaal.

kinderen in zaal Omniversum Den Haag

Filmduur
Een bezoek aan één film in Omniversum duurt circa 50 minuten.  Voor een tweede film een combinatie met een andere attractie gelden aantrekkelijke kortingen. Bekijk de voordelige combinatietarieven voor scholen.

 

Openingstijden
In de ochtenduren van 10 t/m 12 uur is het voor groepen vanaf 25 personen mogelijk zelf een film kiezen. Op maandag kan dit ook na 15.00 uur. Voor meer informatie over de mogelijkheden buiten de genoemde tijdstippen kun je contact opnemen via 070 416 82 00.


Mindervalide

Omniversum beschikt over 3 rolstoelplaatsen. Bezoekers die minder makkelijk ter been zijn kunnen via een gelijkvloerse ingang de zaal in. Bij beide opties graag vooraf contact opnemen via 070 416 82 00.

Oriëntatiebezoek
Omniversum organiseert voorafgaand aan de release van elke film een docentenavond die voor docenten gratis toegankelijk is. Geef u op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Reserveren
Vul de reserveringsaanvraag in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur kun je ook zelf contact opnemen via 070 416 82 00 of via info@omniversum.nl. Het definitieve aantal leerlingen dient 3 dagen voorafgaand aan het bezoek aan ons bekend te worden gemaakt via info@omniversum.nl. Dat is het aantal waar wij van uit gaan voor de betaling. Voor combinaties met andere attracties kan mogelijk een andere regeling gelden. Bij betaling met de cultuurkaart via een weborder is restitutie achteraf niet mogelijk.

 

Te laat
Wanneer je verwacht te laat te komen, bel ons dan op telefoonnummer 070 416 82 00.

De film start exact op de aangegeven tijd in ons programma. Het is niet mogelijk om de zaal te betreden wanneer de film al begonnen is. Groepen die te laat zijn, kunnen aanschuiven bij de volgende geprogrammeerde film indien hier voldoende plek is.

Bezoekadres Omniversum

President Kennedylaan 5

2517 JK Den Haag