Logo One Planet

One Planet Partner Platform

Word partner van One Planet

Partnerships for the goals
Partnerships for the goals

Wil je als organisatie samen met Museon-Omniversum de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties uitdragen? Met als doel het opbouwen van een duurzame relatie? Via het One Planet Partner Platform kom je in contact met gelijkgestemden. Zodat we met onze gezamenlijke kennis bouwen aan het impactcenter voor duurzame toekomstmakers.

One Planet Partner Platform

Museon-Omniversum gelooft in cocreatie en werkt graag samen met gelijkgestemde partners. Dit zijn bedrijven, maar ook onderwijs- en kennisinstellingen als de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, Wageningen University & Research (WUR) en TNO Delft. Help ons bij de realisatie van toekomstige programma’s. Door deelname aan het One Planet Partner Platform investeer je direct in cultuureducatie gericht op een leefbare wereld. Word ook partner met een jaarlijkse donatie van € 2.500 (exclusief BTW). En profiteer als lid van het One Planet Partner Platform van de exclusieve mogelijkheden en privileges voor personeelsleden en relaties.

Alle voordelen van het One Planet Partner Platformlidmaatschap.
  • Het recht om het ‘Proud Member of One Planet Partner Platform-logo’ te voeren in uitingen.
  • Exclusieve rondleiding in Museon-Omniversum. Een exclusief bezoek en rondleiding in het collectiedepot van Museon-Omniversum behoort ook tot de mogelijkheden. 
  • Uitnodigingen voor speciale openingen en filmpremières.
  • Deelname aan inspirerende One Planet Partner Platform-bijeenkomsten in Museon-Omniversum of op locatie.
  • Een familiedag voor medewerkers en hun gezinnen in Museon-Omniversum.
  • Een eigen innovatieplatform in de tentoonstelling. In gezamenlijk overleg en tegen meerkosten.
  • Twee relatiekaarten die onbeperkt toegang geven tot alle tentoonstellingen, de tentoonstellingszalen en One Planet Dome.
  • Deelname aan One Planet Talks (lezingen met een College Tour-achtige opzet met gerenommeerde sprekers uit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven).
  • Naamsvermelding op het digitale sponsorbord bij de entree, op de website van Museon-Omniversum en in het jaarverslag van Museon-Omniversum.
  • Interessante korting op de huurprijs van de zalen in Museon-Omniversum.

Netwerkbijeenkomsten en Talks

Jaarlijks organiseren we verschillende One Planet netwerkbijeenkomsten. Nieuw in onze programmering zijn de One Planet Talks. Dit zijn lezingen met een 'College Tour'-achtige opzet. Met gerenommeerde sprekers uit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven. Alle bijeenkomsten hebben een thema gelieerd aan duurzame ontwikkeling. Duurzame voeding, aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, gezond drinkwater en inclusiviteit stonden al eens op het programma. Op 14 april 2022 was de aftrap met Jan Peter Balkenende. De oud-premier en hoogleraar duurzame ontwikkeling ging in gesprek met bedrijven, kennisinstellingen en studenten.

Lees hier een impressie van de One Planet Talk met Jan-Peter Balkenende en hier over de One Planet Talk 'Wat is de waarde van water?'

De volgende bijeenkomst met gastspreker Klaas Knot vindt plaats op 14 september 2022. Inschrijven kan via Miranda van Alphen via 070 – 33 81 433 of talks@oneplanet.nl.NRC serie: Zij maken het verschil!

Rondom de opening van One Planet is Museon-Omniversum een samenwerking aangegaan met NRC Xtra. In een serie van zes artikelen geven we het podium aan innovatieve bedrijven, duurzame beleidsmakers, change makers en partners die het verschil maken. Net zoals we dat in ons museum doen. In de serie komen de Plastic Soup Surfer en Frans Timmermans aan het woord, Meiny Prins van Priva & Sustainable Urban Delta, Wim Drossaert van Dunea, Ingrid Thijssen van VNO NCW en Erik de Groot van Iron Roots. Iris van den Akker en Peter de Haan van Museon-Omniversum trappen de serie af en vertellen over de achtergronden en insteek van One Planet.


De partners van Museon-Omniversum

Arne Weverling (voorzitter One Planet Partner Platform)
Karin van Rooyen (coördinator One Planet Partner Platform)
Iris van den Akker (commercieel directeur Museon-Omniversum)