Jerusalem, Omniversum Den Haag

Jerusalem

filmduur: 45 minuten
Nederlands ingesproken door Frank Rigter

Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? Hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons? De film probeert deze vragen te beantwoorden door het volgen van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen zien we wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

De film tracht mensen te inspireren met verhalen. Maar maakt ook duidelijk waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring.

 

Scholen

Jerusalem sluit aan bij de vakken geschiedenis en levensbeschouwing. De film past tevens bij de kerndoelen 38 en 47 oriëntatie op jezelf en de wereld (BO) en 36 en 43 mens en maatschappij (VO).

 

Combinatietip

De film kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Synagoge in Den Haag.

 

Lesmateriaal

Voor de film Jerusalem is het volgende materiaal beschikbaar:

 

Reserveer direct
Ga terug naar het scholen filmoverzicht

 

kijkwijzer

NB: Dit is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.