icon arrow trash icon arrow links icon-Wereldbol icon-Blad icon-Voetafdruk maple-leaf binoculars checkmark book brain compass film-reel fish flower germs headdress island kayak mountain pagoda pine ruler saturn search snowflake tortoise dna flasks masks museum music palette rocket-ship settings snorkel vase play cross weekly-calendar shape
Wild Canada filmposter

Wild Canada

Filmduur
42 minuten
Taal
Nederlands
Ingesproken door
Ruby van Tongeren
Thema's
natuur
Canada

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

Het Great Bear Rainforest vormt de thuisbasis voor zowel grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. Samen met de First Nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in dit eeuwenoude landschap waar bergen en mistige regenwouden spiegelen in kristalheldere meren. Verborgen voor de buitenwereld, is het een van de wildste, onaangetaste plekken op aarde.

De witte Spirit beer is een van de zeldzaamste beren op aarde

Begin aan een opmerkelijke reis door het land van Mox, een Spirit beer. We zien hoe moederbeer Mox zoekt naar voedsel, waarbij ze competitie heeft van zwarte beren en wolven. Zalmen zwemmen stroomopwaarts en proberen uit de klauwen van de hongerige beren te blijven. Adelaars kijken ons in volle vlucht recht in de ogen. In de oceaan zwemmen en springen otters, zeeleeuwen en bultruggen vrolijk rond. En wie houdt het droog als het onderkomen van moederbeer en kleine beer in een modderstroom verdwijnt en de twee op zoek gaan naar een nieuw thuis?

Door de bijzondere projectietechniek en het sublieme geluidssysteem dompelt Wild Canada je onder in een magische wereld. Een totaalbeleving voor jong en oud.

Photo credit: Ian McAllister/ PacificWild.org

Coronamaatregelen

Om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen, zal een filmbezoek een beetje anders zijn dan je van ons gewend bent, maar dat maakt de filmbeleving niet minder spectaculair! Lees hier meer.

Tijden & tickets

Kies een datum en tijd om te bestellen.

Vandaag
Morgen
woensdag 29 september
donderdag 30 september
vrijdag 1 oktober
zaterdag 2 oktober
zondag 3 oktober
maandag 4 oktober
dinsdag 5 oktober
donderdag 7 oktober
vrijdag 8 oktober
zaterdag 9 oktober
zondag 10 oktober
maandag 11 oktober
dinsdag 12 oktober
woensdag 13 oktober
donderdag 14 oktober
vrijdag 15 oktober
zaterdag 16 oktober
zondag 17 oktober
maandag 18 oktober
dinsdag 19 oktober
woensdag 20 oktober
donderdag 21 oktober
vrijdag 22 oktober
zaterdag 23 oktober
zondag 24 oktober
maandag 25 oktober
dinsdag 26 oktober
woensdag 27 oktober

Meer films

Respect voor onze planeet

Onze missie
asd